top
AUTODIA EVENT

INFO

Διάρκεια:3-6 Ιουνίου 2016
Τόπος:Κάννες, Γαλλία
URL:www.midem.com

Με δυναμικό περίπτερο και ομάδα συμμετείχε ο ελληνικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ /autodia στη διεθνή Έκθεση για τους επαγγελματίες της μουσικής MIDEM 2016. Το περίπτερο του Οργανισμού ενημέρωνε, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τους επισκέπτες -δημιουργούς, εκπροσώπους οργανισμών και δημοσίων φορέων, δισκογραφικών εταιριών, εκδοτών & υποεκδοτών, παρόχων ψηφιακού περιεχομένου, διανομείς- σχετικά με τη δραστηριότητά του, τα μέλη και το εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο, αναζητώντας νέες ευκαιρίες συνεργασίας με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στην έκθεση φιλοξενήθηκε και το επίσημο περίπτερο του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ παραβρέθηκαν ως επισκέπτες της έκθεσης εκπρόσωποι ελληνικών δισκογραφικών εταιριών, εκδοτών/υποεκδοτών, κέντρων μουσικής τεκμηρίωσης, σύμβουλοι, δημοσιογράφοι, καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν τόσο οι επιμέρους συναντήσεις, ομιλίες και τα θεματικά σεμινάρια για την προώθηση της μουσικής μέσα από τα νέα ψηφιακά κανάλια, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάδειξης ανερχόμενων καλλιτεχνών και επιχειρηματιών του κλάδου, όσο και το Συνέδριο για την Πνευματική Ιδιοκτησία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσία Ευρωπαίων αξιωματούχων και παραγόντων από όλον τον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας.

Δεν έλειψαν, βεβαίως, οι ζωντανές εμφανίσεις ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο στους συμβεβλημένους χώρους στην πόλη των Καννών, καθώς και τα δύο μεγάλα πάρτι που διοργανώθηκαν κατά την έναρξη και τη λήξη της διοργάνωσης, στον μεγάλο υπαίθριο χώρο απέναντι από το διάσημο ξενοδοχείο Carlton, στην καρδιά της Croisette.

Η Έκθεση που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής, διοργανώθηκε καλοκαίρι και φέτος, προκειμένου οι εκθέτες και οι επισκέπτες να εκμεταλλευτούν το ηπιότερο κλίμα της εποχής αυτής, να απολαύσουν την παραλία και τη θάλασσα και να περιηγηθούν περισσότερες ώρες στην πόλη με φυσικό φως.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia εκπροσωπεί έναν μεγάλο κατάλογο ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου όλων των ειδών: μοντέρνο, ρεμπέτικο, λαϊκό, παραδοσιακή/ethnic, ροκ & ποπ, jazz & fusion, new age, ambient, κινηματογραφική και ορχηστρική μουσική. Εκπροσωπεί, επιπλέον, σημαντικούς εκδότες με μεγάλα ρεπερτόρια μέσω Ελλήνων υποεκδοτών.

Ο Οργανισμός είναι συνεταιρισμός πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενος και διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των μελών του και το Διοικητικό του Συμβούλιο που αποτελείται από δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς- ή εκπροσώπους τους- μέλη της ΕΜΣΕ – Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος. Δεν είναι ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρία και στόχος του είναι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα, καθώς και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia εγκαινιάζει έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από τη δυναμική σχέση ανάμεσα στον πνευματικό δημιουργό και την κοινωνία, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συνθέτες και στιχουργούς, τους φορείς και τους επιχειρηματίες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δραστηριότητά της, σε ένα νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

 

Η MIDEM έκλεισε 50 χρόνια ζωής

Η Midem αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση για τους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, η οποία είναι αφιερωμένη σε ένα νέο μουσικό οικοσύστημα που περιλαμβάνει πάνω από 5.500 εκθέτες από 75 χώρες του κόσμου, συνέδρια, διαγωνισμούς, εκδηλώσεις διασύνδεσης, καθώς και ένα φεστιβάλ. Είναι το μέρος όπου δημιουργοί, παραγωγοί, τεχνολογίες αιχμής, εταιρίες και ταλέντα συναντώνται για να ανανεώσουν δυναμικά τη γεμάτη πάθος σχέση των ανθρώπων με τη μουσική, να επηρεάσουν καθοριστικά τις μουσικές τάσεις των ακροατηρίων και να διαμορφώσουν νέους επαγγελματικούς συνδέσμους.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Midem έχει χαράξει μία πορεία εξέλιξης ως μία πλατφόρμα σύναψης συμφωνιών μοναδικής εμβέλειας, ενθαρρύνοντας τη διασύνδεση μεταξύ των εκπροσώπων από όλο τον μουσικό κλάδο διεθνώς: στελέχη πολυεθνικών ή ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιριών, εκδότες, διανομείς, καλλιτέχνες, μάνατζερς, πολιτικοί αξιωματούχοι, επιφανείς ειδήμονες της νέας τεχνολογίας ή νέοι επιχειρηματίες της μουσικής βιομηχανίας.

Η διεθνής διάσταση αυτού του μουσικού οικοσυστήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της Midem 2016 και αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του συνεδριακού της προγράμματος. Ειδικότερα, διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους η μουσική βιομηχανία πρέπει να χτίσει στρατηγικές ανάπτυξης με διασυνοριακή προοπτική και να ενσωματώσει βέλτιστες πρακτικές στο ψηφιακό μάρκετινγκ και τη δημιουργία ροής εσόδων από όλα τα μέρη του κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της έκθεσης, στελέχη της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων Διεθνών Βραβείων Midem (2016 International Midem Awards), με κριτήριο τον μεγάλο αντίκτυπο της δράσης τους στη μουσική βιομηχανία.

Επιπλέον, μέσα από τους διαγωνισμούς στα εργαστήρια Midemlab και στο πρόγραμμα ταχείας ανάδειξης νέων ταλέντων Midem Artist Accelerator, αναδείχθηκαν παραδείγματα εξαιρετικών περιπτώσεων, τόσο για τους νέους επιχειρηματίες του νέου οικοσυστήματος, όσο και για τους καλλιτέχνες που αναζητούν να μεταφέρουν την επιτυχία που γνωρίζουν από εθνικό σε διεθνές επίπεδο. Οι νικητές των δύο διαγωνισμών βραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια των Διεθνών Βραβείων Midem.

 

Midem Artist Accelerator: Πρόγραμμα ταχείας ανάδειξης νέων ταλέντων

Δυναμικό άνοιγμα προς τους νέους καλλιτέχνες επιχείρησε και φέτος η Έκθεση με την πρωτοβουλία MIDEM Artist Accelerator (MAA) που συνοψίζεται σ’ ένα πρόγραμμα ταχείας ανάδειξης νέων καλλιτεχνών, ηλικίας άνω των 18 ετών στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες ή τα μουσικά σχήματα που έλαβαν μέρος, είχαν ήδη πραγματοποιήσει αποδεδειγμένα ένα πρώτο δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα στις χώρες καταγωγής τους. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, πέντε τουλάχιστον ζωντανές εμφανίσεις το διάστημα 2015-2016, συνεργασία/συμβόλαιο με μάνατζερς, παραγωγούς, εκδότες (πολυεθνικούς ή ανεξάρτητους), πορτφόλιο με δημοσιευμένες συνεντεύξεις και άρθρα που αναφέρονται σε αυτούς, πλάνο βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων κ.ά.

Στόχος της δράσης MAA ήταν να αναδείξει και να προωθήσει νέα ταλέντα, καθώς και να ενισχύσει παραγωγούς, ατζέντηδες δισκογραφικές και εκδότες που αναζητούν τρόπους να καταστήσουν πιο δημοφιλείς τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν στη διεθνή μουσική σκηνή. Οι 12 ανερχόμενοι καλλιτέχνες που επελέγησαν από την Καλλιτεχνική Επιτροπή 2016 κέρδισαν μία ζωντανή εμφάνιση στο πλαίσιο της MIDEM και επωφελήθηκαν από ένα ειδικά προσαρμοσμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει είσοδο σε επιλεγμένες συνεδρίες, επιμορφωτικά σεμινάρια με συμβούλους της βιομηχανίας και ευκαιρίες γνωριμίας με παράγοντες - «κλειδιά» από τη διεθνή κοινότητα του MIDEM.

Μεταξύ των παροχών προς τους επιτυχόντες είναι και ένα σεμινάριο βελτιστοποίησης πρακτικών για τη χρηματική αποτίμηση (monetization) στο διαδίκτυο από την BandPage, εξειδικευμένες νομικές συμβουλές από την IAEL, τη Διεθνή Ένωση Νομικών Θεάματος, καθώς και προνομιακή πρόσβαση στο Συνέδριο Παγκόσμιου Συγχρονισμού και Εταιρικής Μάρκας.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.midem.com
www.midemfestival.com
www.autodia.gr

Like us at FB: /autodia.gr
Add us at Google+

#midem #midemfestival #autodia

 



ΠΑΡΟΜΟΙΑ EVENTS
22-25 Νοεμβρίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδραστική μουσική αγορά με επίκεντρο τον σύγχρονο ελληνικό ήχο της pop, rock, indie, jazz, world και electronica μουσικής, με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Αυτοδιαχείρισης.

Κάννες, 5-8/6

Πολλές και σημαντικές επαφές και συναντήσεις έγιναν για την ΑΥΤΟΔΙΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, στο πλαίσιο της MIDEM που διοργανώθηκε 5-8 Ιουνίου στις Κάννες και φιλοξένησε πάνω από 4.800 συμμετοχές.