top
AGENDA
ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
9 ΟΚΤ
Πολιτιστική Δράση ΕΜΣΕ

INFO

Ορέστης Ζαφειρόπουλος: "παραμυθοτράγουδα"

 

Το πρώτο άλμπουμ του συνθέτη και τσελίστα Ορέστη Ζαφειρόπουλου κυκλοφόρησε από την Πολιτιστική Δράση ΕΜΣΕ, με τίτλο "παραμυθοτράγουδα", σε μουσική, στίχους, ενορχήστρωση και διασκευές δικές του. Τα «ΠΑΡΑΜΥΘΟΤΡΑΓΟΥΔΑ» ερμηνεύει πλειάδα μουσικών σε εξαιρετική ενορχήστρωση.

Γράφει ο συνθέτης για τα ‘παραμυθοτράγουδα’:

Όλοι έχουμε ανάγκη τα παραμύθια. Στην εποχή μου, η γιαγιά μάς μάζευε στη φλοκάτη και σκάρωνε ιστοριούλες, συνήθως διδακτικές, και τις εμπλούτιζε κάπου-κάπου με λόγια τραγουδιστά. Κάθε ένα από τα ‘παραμυθοτράγουδα’  στον πρώτο μου ψηφιακό δίσκο είναι μία ιστορία, μία φωτογραφία, στιγμές εμπνευσμένες, κυρίως από τη σχολική ζωή. Σκηνές που αντιμετωπίσαμε σαν παιδιά ή και μεγαλύτεροι, ή που ακούμε από τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Φράσεις που με τη φαντασία εξελίσσονται και άλλο περιγράφουν, σχολιάζουν ή και ξορκίζουν φόβους και καταστάσεις.

Το παρελθόν απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, αλλά και σε όποιον  θέλει να δει μέσα από τα μάτια-πρίσμα των παιδιών πόσο διαφορετικά φαίνεται κάτι πολύ κοινό και μικρό, ας πούμε ένα κοχύλι. Μικρές, αληθινές αφηγήσεις παιδιών έγιναν στίχοι και τραγούδια. Τόσο η ενορχήστρωση, που διαφέρει από το ένα τραγούδι στο άλλο, όσο και το μουσικό ιδίωμα σε κάθε τραγούδι εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό: Να κάνει ‘τρισδιάστατη’ τη μουσική αφήγηση του παραμυθιού.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ αξίζουν ο ηχολήπτης, φίλος και μόνιμος συνεργάτης Χρήστος Μαραγκουδάκης και το στούντιο NMB για την απίθανα γρήγορη και εύστοχη ικανότητα και αντίληψη που διαθέτει κάθε φορά στα project μας, τα μέλη της παιδικής χορωδίας του Εθνικού Ωδείου Αγ. Παρασκευής, η Νεφέλη Πανοπούλου (πρώην μαθήτριά μου στα σχολικά της χρόνια) για τις εξαιρετικές ζωγραφιές αλλά, κυρίως, τα μικρά μυαλουδάκια που ανθίζουν καθημερινά στο σχολείο και με την εκπληκτική ταχύτητα και απλότητα σκέψης και την τρελή φαντασία τους μάς αφοπλίζουν και επιτάσσουν να πετάξουμε ο,τιδήποτε προσποιητό και να αναζητήσουμε νέους κώδικες, νέους δρόμους στην τέχνη μας.

Ορέστης Ζαφειρόπουλος

 

LINKS:

https://orestisz.bandcamp.com/album/fairytale-songs

 

ΔΙΑΘΕΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΗ:

DMS+ cd trading 
Ταυγέτου 19, Αγ.Δημήτριος 
Tηλ. 2109739308 (εσωτ 200) 
Φαξ. 2105240054 
Εmail: stavroula@dms2011.gr 

 


ΠΑΡΟΜΟΙΑ EVENTS
22&23 ΝΟΕ
"Μεγάλος Αιρετικός"

Το Δεύτερο Μέρος του κύκλου «Μεγάλος Αιρετικός» παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

18 ΝΟΕ
Shine a light

Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του «Shine a light World Tour».