top
AGENDA
ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
26 ΜΑΪΟΥ
Cabaret Voltaire

INFO

Vassilis Lagos Quintet & Daglas Poetry

 

Το κουιντέτο του Βασίλη Λαγού θα παρουσιάσει έργα σε ποίηση του Γιώργου Δάγλα, την Παρασκευή στις 21:30, στο Cabaret Voltaire, στο Μεταξουργείο.

Διαβάστε την κριτική του avopolis.gr για τον δίσκο "Καντάτες για ένα δαίμονα", όπου ο Βασίλης Λαγός εφευρίσκει έναν νέο ηχητικό κόσμο, στον οποίον τοποθετεί την ποίηση του Γιώργου Δάγλα, παρουσιάζοντας οκτώ ιδιότυπες jazz metal καντάδες.

http://www.avopolis.gr/albums/greek-albums/58694-lagos-daimona-16

Vassilis Lagos Quintet


Ο Βασίλης Λαγός ,απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου και με συμμετοχές σε μουσικά projects διαφορετικών ειδών της jazz, πειραματικής ηλεκροακουστικής , avant-garde jazz, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού , afro-jazz και metal ,συναντά την ποίηση του Γιώργου Δάγλα , τον Μάρτη του ΄15 , στα Εξάρχεια , στο συνεργατικό βιβλιοπωλείο όπου παρουσιαζόταν η συλλογή του ποιητή “Καντάδες για ενα δαίμονα”.Έχοντας ο ίδιος πολύχρονη εμπειρία στην σύνθεση ορχηστρικής μουσικής αλλά όχι στην μελοποίηση , παρα μόνο στο πλαίσιο της jazz με αγγλόφωνο στίχο, επιχειρεί για πρώτη φορά να φτιάξει μουσική για ελληνικό στίχο και δη για μία ποίηση εξεγερτική ,με εκρηκτικό περιεχόμενο , που θίγει, μέσα σ’ ένα πλαίσιο ψυχεδελικό, τις σαθρές νόρμες ,τορπιλίζοντας τες .Έναν στίγμα,που ο ίδιος θέλησε να αναδείξει ,καταθέτοντας ενορχηστρωτικές προτάσεις και επιχειρώντας μία ιδιάζουσα σύνδεση ειδών , με σκοπό την επίτευξη της αισθητικής εντύπωσης εκστατικών στιγμιοτύπων.Έτσι προέκυψε ο δίσκος “Καντάδες για ένα δαίμονα” , με την στήριξη του Δημήτρη Βασιλειάδη και της B otherside records.Το quinteto που σχηματίστηκε με σκοπό την πραγμάτωση αυτών των συνθέσεων , αποτελούμενο απ’ τους Γιάννη Παπαδούλη (ντράμς) , Ντόρα Βλάσση (φωνή) , Αλέξη Δελή (κοντραμπάσο) ,Σπύρο Νίκα (σοπράνο και άλτο σαξόφωνο) , θα επιχειρήσει στο πλαίσιο live εμφανίσεων να αποδώσει τις μουσικές αυτές ατμόσφαιρες , προχωρώντας όμως -στο πλαίσιο της διάδρασης- σε αυτοσχεδιασμούς, διαφορετικές εκδοχές και πολύπλευρές αποδόσεις των βασικών συνθέσεων.

Γιώργος Δάγλας

Ο Γιώργος Δάγλας γεννήθηκε στην Ιθάκη το 1958, όπου και τελείωσε το Ναυτικό Λύκειο χωρίς ποτέ να μπαρκάρει.

- 1977, Αθήνα. Προλαβαίνει ζωντανούς τους τελευταίους ρεμπέτες. Ακούει τον Ρούκουνα και πίνει ούζο με τον Γιάννη Κυριαζή.

- 1980, άγριες διαδηλώσεις-καταλήψεις. Δουλεύει κομπάρσος με τη μεσολάβηση της Κατερίνας Γώγου. Με τον Άσιμο στο υπόγειο της Αραχώβης. Γράφει στο "Ιδεοδρόμιο" του Λεωνίδα Χρηστάκη. Παράλληλα βιοπορίζεται ως βιομηχανικός εργάτης, ταβερνιάρης και υπάλληλος γραφείου τελετών.

- 1982, εκδίδεται η "Μέρα των φωταγωγών" στον "Ελεύθερο Τύπο".
- 1985, Αποσύρεται στην Ιθάκη.

Εκδίδει την τοπική εφημερίδα "Άγονη Γραμμή" διορίζεται στο νοσοκομείο και παντρεύεται.
- 1992, παραιτείται από δημόσιο και συζυγικό βίο και φεύγει στη Θεσσαλονίκη. Γράφει, πίνει, χάνεται.
- 1999, εκδίδεται το "Μαύρο Χιόνι" στις εκδόσεις "Ελλέβορος" (Άργος)
- 2004, επιστροφή στην Ιθάκη. Ετοιμάζει την καινούργια απόδραση.

 


ΠΑΡΟΜΟΙΑ EVENTS
22&23 ΝΟΕ
"Μεγάλος Αιρετικός"

Το Δεύτερο Μέρος του κύκλου «Μεγάλος Αιρετικός» παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

18 ΝΟΕ
Shine a light

Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του «Shine a light World Tour».