Τις εργασίες της ολομέλειας του SFP 2025 παρακολούθησαν ο Διευθυντής Πληροφορικής και Τεχνολογίας Μανόλης Δημητριάδης και ο Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών Βασίλης Χαραλαμπόπουλος της Αυτοδιαχείρισης.
Με ενεργό ρόλο σε διεθνείς συναντήσεις, σεμινάρια και φόρα, η Αυτοδιαχείριση, εκπροσωπούμενη από ανώτερα στελέχη της, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για συνεχή βελτίωση και την προώθηση της αποτελεσματικότητας και της καινοτομίας στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης.
Στόχοι παραμένουν η συνεχής ενημέρωση, η αναβάθμιση τεχνογνωσίας και η πρόοδος του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του κλάδου και στις απαιτήσεις του ψηφιακού μουσικού οικοσυστήματος.
Η ολομέλεια του SFP αποτέλεσε μια σημαντική πλατφόρμα για την αξιολόγηση της προόδου του περσινού Forum, για την παρουσίαση στρατηγικών ενημερώσεων και τη συμφωνία νέων προτάσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της υποδομής ανταλλαγής δεδομένων στον κλάδο.
Η ICMP παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και την πρωτοβουλία για τις μετρήσεις μάρκετινγκ μουσικών εκδόσεων, ενώ η CISAC ενημέρωσε για την πρόοδο στις υπηρεσίες του IPI και του ISWC, καθώς και για τα σχέδια αναβάθμισης του CIS-Net 2 και του προτύπου TIS.
Η ομάδα εργασίας για την ανταλλαγή δεδομένων έργων, με έρευνα σε πάνω από 60 οργανισμούς, ανέδειξε πρακτικές, ανάγκες και προκλήσεις, οδηγώντας στην έκδοση του προτύπου MWN 1.3 και στον σχεδιασμό επικαιροποιήσεων για το CWR 2.2, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Η ομάδα ανταλλαγής δεδομένων συμφωνιών εξέτασε σχόλια σχετικά με το πρότυπο CAF (Common Agreements Format), προτείνοντας επικαιροποιήσεις για την επέκταση της χρήσης του.
Παράλληλα, η ομάδα ανταλλαγής δεδομένων δικαιωμάτων πραγματοποίησε εργαστήρια για την ιεράρχηση των πιο πιεστικών ζητημάτων στην ανταλλαγή δεδομένων δικαιωμάτων, που θα καθοδηγήσουν την επόμενη φάση ανάπτυξης του προτύπου CRD (Common Royalty Distribution).
Η ομάδα ανταλλαγής οπτικοακουστικών δεδομένων παρουσίασε αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τη διαχείριση μουσικής στη διαφήμιση, καθώς και πρόταση για τον νέο ηλεκτρονικό μορφότυπο φύλλων συνθημάτων AVR+, βασισμένο στο Global Cue Sheet Standard 2.0, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης οπτικοακουστικών δικαιωμάτων.
Ένα σημαντικό ορόσημο αποτέλεσε η εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Αντεγκλήσεων που υιοθετήθηκε από 18 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) και συνέβαλε στην ταχεία επίλυση χιλιάδων ανταπαιτήσεων, αποδεικνύοντας την αξία των συντονισμένων παγκόσμιων πολιτικών.
Κατά την ολομέλεια, η Γραμματεία DDEX παρουσίασε ενημερώσεις για το πρότυπο MWN 1.3 και την υποστήριξη υιοθέτησής του, ενώ η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσιάσεις χορηγών και κοινωνικές συγκεντρώσεις για δικτύωση, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για την καινοτομία στα μουσικά δικαιώματα και την εξέλιξη των προτύπων.