top
AGENDA
ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
25 ΔΕΚ
JAZZ POINT

INFO

Ώρα:23.00
Δ/νση:Ακαδημίας 18, 10671 Αθήνα

AFRODYSSEY ORCHESTRA

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Οι Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκαν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013. Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra συνθέτουν /δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζουν, χρησιμοποιώντας όργανα, άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικανικής άρπας, και το Balafon που είναι ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.

"...για να μας παρασύρουν... σε μία απελευθέρωση, σε έναν παικτικό οίστρο και σε μία μουσική περιπέτεια που συνάδει με το όνομά τους."
(Athens voice)

“...θα ακούσουμε ήχους και μουσικές που απελευθερώνουν την κίνηση, το σώμα, αλλά και τα συναισθήματα…ακόμα και ο τίτλος του album έχει ρυθμό…”
(ΕΡΤ3)

“…and then it came the greek earthquake…a really fantastic concert...the ultimate surprise...the revelation of this edition of the festival…an afro-exlosion...while what you think you hear is from Ghana or Mali nevertheless it’s music played by Greek musicians…“

(Radiotelevisión Española - RTVE)

"Μια Afro fusion μπάντα με ελληνικά ίχνη και μοναδική μουσική ταυτότητα"
(YOUCOVER (Διασκευές) - Radio Pepper 96.6)


Konstantinos Arvanitis – Guitar
Vassilios Ikonomidis – Percussion, Balafon, Keyboard
Christos Konstantinidis - Drums
Vasilis Papastamopoulos – Bass
Narayan Protin – Djembe, Congas, Kamelen Ngoni
Thodoris Rellos – Saxophones


ΠΑΡΟΜΟΙΑ EVENTS
22&23 ΝΟΕ
"Μεγάλος Αιρετικός"

Το Δεύτερο Μέρος του κύκλου «Μεγάλος Αιρετικός» παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

18 ΝΟΕ
Shine a light

Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του «Shine a light World Tour».