top
AGENDA
ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
6 ΟΚΤ
Εκδόσεις Cambia

INFO

Γιώργος Καραγιάννης: "Δημιουργίες για πιάνο"

εκδόσεις Cambria - σολίστ Μαίρη Αλεξανδράτου

 

Νέο βιβλίο κυκλοφόρησε από τον βραβευμένο συνθέτη & κιθαριστή, παιδαγωγό και μαθηματικό Γιώργο Καραγιάννη με τίτλο "Δημιουργίες για πιάνο", τις οποίες ερμηνεύει η διακεκδριμένη σολίστ, καθηγήτρια δημοσιογραφίας και φιλόλογος Μαίρη Αλεξανδράτου στο CD που το συνοδεύει.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο με συνθέσεις του -το πρώτο για πιάνο- που εκδίδει ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος προλογίζει την έκδοση ως εξής:

"Πάντα θεωρούσα το πιάνο ως το όργανο με τη μεγαλύτερη δυναμική σε σολιστικό επίπεδο. Αυτό από μόνο του έθετε έναν υψηλό πήχη ως προς το επίπεδο των κομματιών που ήθελα να συνθέσω.

Μέσα από τις "Δημιουργίες για πιάνο" προσπάθησα να παράξω μουσική που να γεννά στον ακροατή εικόνα και να παράγει συνεχή διαδοχή συναισθημάτων. Δεν ήταν αυτοσκοπός, να γράψω κάτι δύσκολο, αλλά η δυσκολία να εξυπηρετεί έναν σκοπό, να παράγει μια ιστορία.

Όλα τα κομμάτια του βιβλίου συνδέονται μεταξύ τους. Το Envisage γεννά τον χώρο μέσα στον οποίο θα εξελιχθεί όλη η προσπάθεια του μαθητή να κατακτήσει νέες μουσικές ικανότητες. Το Melodye, με απλές μελωδικές γραμμές στην αρχή και έναν καταιγισμό αρπισμάτων στο δεύτερο μέρος, δημιουργεί το απαραίτητο για τη συνέχεια τεχνικό υπόβαθρο.

Ως προς το επίπεδο του βιβλίου, τοποθετείται στη Μέση Σχολή και στις πρώτες τάξεις της Ανωτέρας".

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Cambia  (2017): info@cambiabooks.gr

 

 

 


ΠΑΡΟΜΟΙΑ EVENTS
22&23 ΝΟΕ
"Μεγάλος Αιρετικός"

Το Δεύτερο Μέρος του κύκλου «Μεγάλος Αιρετικός» παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

18 ΝΟΕ
Shine a light

Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του «Shine a light World Tour».